Bevrijdingsvuur van Sint Jozefkapel naar Wehrmachthuisje

Op donderdag 22 september verhuisde het bevrijdingsvuur van de Sint Jozefkapel op het kerkhof in Someren-Heide naar het Wehrmachthuisje aan de Kerkendijk.

Op maandag 19 september werd in het bevrijdingsvuur in Deurne ontstoken, van waaruit het door lopers van ’t Jasper Sport naar Someren-Heide gebracht werd.

Burgemeester Dilia Blok nam het vrijheidsvuur maandagavond in ontvangst bij de Sint Jozefkapel.

Vrijheidsvuur Annie Hendriks

Op donderdagavond 22 september wandelden kinderen van korfbalvereniging Dakos en voetbalvereniging SVSH, samen met enkele oorlogsveteranen, met het vrijheidsvuur vanaf de Sint Jozefkapel naar het Wehrmachthuisje. Muziekvereniging Someren-Heide ging voorop in de stoet.

Vrijheidsvuur Annie Hendriks

Bij de bevrijdingsboom bij het Wehrmachthuisje werd de Nederlandse vlag gehesen, las Iris een mooi gedicht voor, werd er muziek gespeeld, mochten de kinderen een kaars aansteken en hield burgemeester Blok een interactieve toespraak met de kinderen.

Wehrmachtshuisje Annie Hendriks

Op zaterdag 24 september houdt Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide een inloopavond met een werkend zoeklicht.

Lichtkunstenaars Ivo Schoofs en Pépé Heijnen, bekend van deelnames aan Glow Eindhoven, komen met een zoeklicht naar het Wehrmachthuisje. Dan is te zien hoe het was om zo’n lichtbundel de donkere lucht in te zien schijnen. De techniek van het zoeklicht is van dichtbij duidelijk zichtbaar en zal worden toegelicht door Ivo en Pépé.

De inloopavond is van 19.30 tot 22.00 uur en de entree bedraagt € 3,50.

Vrijheidsvuur Annie Hendriks

Op siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaande video te zien.