Bewonersraad De Pan gaat in gesprek met huurders

Bewonersraad De Pan komt op voor de belangen van huurders. Ze staat voor betaalbare huren en goede woningen in leefbare wijken.

Deze huurdersorganisatie voor (en door) huurders van woCom houdt op woensdag 27 oktober haar jaarvergadering.

Alle woCom-huurders uit de gemeenten Asten, Cranendonck, Heeze-Leende en Someren zijn deze avond welkom. Een avond waar ontmoeten centraal staat, het bestuur wordt voorgesteld en waar informatie wordt uitgewisseld over van alles wat met huren en wonen te maken heeft.

Bewonersraad De Pan is een volwaardige gesprekpartner voor gemeente en woningcorporatie bij alle onderwerpen van beleid en beheer die voor huurders van belang zijn. Zoals nieuwbouw, het onderhoud van woningen, de jaarlijkse huurverhoging en de leefbaarheid in de wijken. De huurdersorganisatie heeft (afhankelijk van het onderwerp) informatierecht, adviesrecht en instemmingsrecht. ,,Tijdens de avond laten wij zien wat wij doen en al gedaan hebben voor de huurders,” vertelt voorzitter Jo Noten. ,,Maar huurders kunnen zelf ook vragen stellen. Aan ons, aan de Woonbond en aan de vertegenwoordigers van woCom.”

Dorpshuis ‘t Perron

Huurders van woCom zijn welkom op de jaarvergadering op woensdag 27 oktober vanaf 19.30 uur in Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48 in Heeze. ,,Om te voldoen aan de coronamaatregelen, willen we huurders wel vragen zich vooraf aan te melden. Dat kan op www.bewonersraad-depan.nl of door een e-mail te sturen naar info@bewonersraad-depan.nl met uw naam en met hoeveel personen u komt. En wilt u een onderwerp aandragen? Laat het ons dan zeker weten. We kijken uit naar ‘n interessante kennisuitwisseling.”

Nieuwe belangenbehartigers gezocht

Om elke wijk en kern te vertegenwoordigen, zoekt de bewonersraad nog woCom-huurders die actief mee willen denken. Over hoe het wonen in hún gemeente en het wonen bij woCom nóg beter vorm kan krijgen. Omdat ze daarbij met werkgroepen werken, is elke expertise welkom.

Meer informatie vindt u op www.bewonersraad-depan.nl.