Bibliotheek Helmond-Peel ondersteunt initiatief ‘Warme Kamers’

We leven in dure tijden. Ondanks dat het kouder wordt buiten, zetten mensen thuis de verwarming niet aan door de hoge energiekosten.

De Bibliotheek Helmond-Peel wil mensen niet in de kou laten zitten en opent daarom haar deuren. Hiermee sluiten ze aan bij de actie ‘Warme Kamers’, een initiatief van het Leger des Heils.

Bibliotheken zijn een plek voor ontmoeting, inspiratie en activiteiten voor jong en oud. Daarnaast bieden ze ook studie- en werkplekken. Nu vraagt de bibliotheek ook aandacht voor mensen die deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt. 

De bibliotheken in Helmond, Deurne, Asten en Someren zijn voor hen geopend. Om op te warmen, een boek of krant te lezen, een spelletje te spelen, te kletsen met buurtgenoten of om te studeren en te werken. Zo bespaar je thuis op de stookkosten en leer je misschien nu nog onbekende mensen uit de buurt kennen.

Kijk voor de openingstijden van de bibliotheek op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/openingstijden.

Leger des Heils

Het Leger des Heils heeft deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers verruimt om mensen een warme plek te bieden in de winter. Ze roepen andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken op om hetzelfde te doen. 

Mensen die willen weten of er een Warme Kamer bij hen in de buurt is, kunnen terecht op www.warmekamers.nl. Ook organisaties die zich bij deze actie willen aansluiten, kunnen op deze website terecht.