Bibliotheek Helmond-Peel stimuleert taalontwikkeling van kinderen

Bibliotheek Helmond-Peel houdt op woensdagmiddag een voorleesmomentje in de bibliotheek.

Voorlezen is belangrijk omdat het de taalontwikkeling van kinderen stimuleert.

Voorlezen is al mogelijk is als je kindje pas 3 maanden oud is. Het voorlezen helpt baby’s geluiden en stemmen te herkennen en zorgt voor een positief contactmoment met je kind.

Vanaf 8 maanden wordt het voorlezen nog interessanter: baby’s begrijpen dan steeds beter wat ze zien en kijken zelf aandachtig naar afbeeldingen in boekjes. Ze gaan dingen aanwijzen. Door te benoemen wat je kindje aanwijst, vergroot je de taalvaardigheid van je kindje.

Na 15 maanden zijn de effecten van het voorlezen al meetbaar. Op langere termijn (na 22 maanden) worden de effecten van een vroege leesstart sterker. Voorlezen ontwikkelt namelijk niet alleen het taalgevoel, het prikkelt ook de fantasie van kinderen en draagt bij aan de sociale vaardigheden.

Voorlezen op woensdagmiddag

Leden en niet-leden kunnen op woensdag van 15.00 tot 15.30 uur iedere week gratis aansluiten bij een gezellig voorleesuurtje en genieten van een mooi, spannend, grappig of avontuurlijk verhaal.

Deze activiteit is speciaal voor kinderen van 0-7 jaar en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Op dit moment is het zomerrooster nog actief, maar vanaf 23 augustus kun je weer iedere woensdagmiddag terecht.

Kinderen gratis lid

Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid. Na het voorleesmoment kun je gelijk wat leuke boekjes voor thuis meenemen. 

Vind je het lastig om de juiste boekjes uit te zoeken? Of ben je op zoek naar leuke voorleestips? Vraag een van de medewerkers gerust om meer informatie. Je kunt ook een kijkje nemen op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart voor meer informatie over voorlezen en taalontwikkeling van kinderen.