Bibliotheek TechLab gaat op tour in de herfstvakantie

In één middag alles leren wat je moet weten om zelf stopmotion filmpjes te maken? Dat kan in de herfstvakantie in de bibliotheek.

Op dinsdag 26 oktober in Bibliotheek Asten, woensdag 27 oktober in Helmond en donderdag 28 oktober in Someren kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar deelnemen aan de  workshop Stopmotion.

Tussen 14.00 en 16.00 uur gaan deelnemers aan de slag om een eigen stopmotion film te maken.

Stopmotion is een filmpje dat je maakt door verschillende foto's na elkaar te nemen. Tijdens deze workshop leer je in een middag alles wat je moet weten om zelf stopmotion filmpjes te maken.

Ze beginnen eerst met een korte introductie. Wat is een animatiefilm en hoe werkt stopmotion nu precies? Daarna gaan ze aan de slag met het maken van een verhaal en een storyboard. Uiteindelijk ga je materialen verzamelen om een decor te maken en vertel je het verhaal. De workshop wordt afgesloten door alle films te bekijken en te zien hoe alle verhalen tot leven zijn gekomen.

Aan het eind van deze workshop weet je hoe stopmotion werk, heb je een gaaf verhaal bedacht en kun je een korte stopmotionfilm laten zien.

Deelname kost € 2,50 per kind.