Bierdoppenfestival in Someren brengt 20.000 euro op voor drie goede doelen

Na twee jaar afwezigheid werd er op zondag 19 juni een heel succesvol en gezellig bierdoppenfestival gehouden op het Wilhelminaplein in Someren.

In de coronaperiode was er al voor 60.000 kg aan bierdoppen verzameld.

Zondag kwamen daar ruim 20.000 kg bij, dus zo'n  80.000 kg in totaal en dat is een ongekend aantal.

De groep die in november met twee opleggers vol bierdoppen kwam, heeft in die twee jaar alleen al liefst ruim 25.000 kg gespaard. Deze groep mocht tijdens het bierdoppenfestival ook de wisseltrofee in ontvangst nemen.

Er kwamen op deze mooie dag 180 personen/groepen hun bierdoppen inleveren.  

Er zaten weer mooie en ontroerende verhalen tussen. Een Noord-Duitse man was afgelopen vrijdag al met zijn camper met aanhanger in Someren aangekomen om daar zondag zijn verzameling aan te komen bieden.

Ook kwam iemand 18 kg aan bierdoppen aanbieden met het verhaal dat hij dat namens zijn broer deed. Zij broer had het heel graag zelf gebracht maar bevond zich wederom in het Ronald McDonaldhuis omdat zijn dochtertje weer erg ziek was.

De organisatie was superblij dat ze aan het einde van het festival konden mededelen dat er 20.000 euro kan worden overgemaakt naar de goede doelen; KiKa, Ronald McDonaldhuis en Plan Internationaal Nederland.

Hoe de verdeling precies zal zijn, wordt nog bekend gemaakt.