Bijeenkomst senioren en veiligheid in Ommel

Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds nieuwe manieren om mensen van hun privégegevens of bezittingen te beroven.

Onis Welzijn houdt daarom in samenwerking met de KBO, de dagactiviteiten in De Kluis én de Dorpsondersteuner Ommel een informatiebijeenkomst over oplichting en (online) veiligheid.

De bijeenkomst is vooral gericht op senioren, maar iedereen is welkom om aan te sluiten.

Het kan iedereen overkomen

Oplichters worden steeds creatiever. ,,Het gaat niet meer alleen om mensen die zich voordoen als bankmedewerker. Ze doen zich ook voor als klusjesman, mensen die hun pinpas zijn vergeten, of zelf kerkelijke instelling of goed doel”, vertelt Ria Kandelaars, coördinator Cursussen bij Onis Welzijn. ,,Helaas gebeurt het ook in Asten en Someren. Het is ook lastig als een beroep wordt gedaan op je menselijke gevoel. Maar het is ook niet de bedoeling om iedereen te wantrouwen”.

Voorkomen is beter dan genezen

Om alert te kunnen zijn helpt het op de hoogte zijn van de technieken die criminelen gebruiken. Daarom krijgen aanwezigen tijden de bijeenkomst informatie over de meest voorkomende methodes die oplichters gebruiken. Aan de hand van voorbeelden en beeldmateriaal krijgen de deelnemers een indruk van hoe oplichters te werk gaan en waar ze op moeten letten. ,,Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk om op je intuïtie te vertrouwen”, voegt Kandelaars toe. 

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 20 september van 13.30 tot 15.00 uur in De Kluis in Ommel.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Lydian van Grotel, Dorpsondersteuner van Ommel.

Dit kan via e-mail l.vangrotel@oniswelzijn.nl of telefoon/whatsapp: 06-83218253.