SIRIS.nl

Blink op de weekmarkt in Someren

De gemeente Someren houdt tot en met zaterdag 4 november de Week van de Duurzaamheid.

Eric Driessen

Op woensdag 1 november stond Blink met een stand op de weekmarkt in Someren.

Bezoekers kregen van de afvalcoaches informatie over het op de juiste wijze scheiden van afval.

Eric Driessen

Volgend jaar zal Blink vaker langskomen op verschillende plekken in Someren, zodat inwoners hun gratis afvalstromen gemakkelijk kunnen inleveren.

Zaterdag 4 november eindigt de Week van de Duurzaamheid met de Duurzame Huizenroute.

Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen de volgende adressen bezocht worden:

Spaarne 11 Someren: van gas naar gasloos met warmtepomp voor verwarming, warmtepompboiler voor tapwater en zonnepanelen. 

Kommerstraat 54a Someren (tussen 10.00 en 12.30 uur): van gas naar gasloos met lucht/warmtepomp voor verwarming en tapwater.

Heesvenstraat 11 Lierop (tussen 13.00 en 15.00 uur): van gas naar gasloos met lucht/warmtepomp voor verwarming en tapwater.

Florastraat 3 Lierop: buitenisolatie met stucwerk en dakisolatie en effectieve zonwering.

Florastraat 7 Lierop: bij cv-combiketel een hybride warmtepomp toegevoegd en via subsidie gemeente regenwater afgekoppeld van riool.

Hoeksestraat 14 Someren-Eind: gasloze nieuwbouwwoning met een water/water (bodem) warmtepomp.

Grebbe 6 Someren: gasgestookte woning met vloer- en radiatorenverwarming die door beperkte bezetting geschikt gemaakt is om voor kortere periodes per dag bij te verwarmen met airco’s.

Waterlaat 35 demo-woning Someren: alles te zien op het gebied van duurzaamheid met ook film/foto’s van de bouw. Gasloze, circulaire en klimaatadaptieve nieuwbouwwoning.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien van het bezoek van Blink aan de weekmarkt in Someren.