Boekpresentatie ‘Donker Paradijs’ van Ellen Klijnstra in Bibliotheek Asten

Op vrijdag 4 november presenteerde schrijfster Ellen Klijnstra in Bibliotheek Asten haar eerste roman 'Donker Paradijs'. 

Ellen Klijnstra (1990) is geboren en opgegroeid in Amersfoort. Vanaf haar achttiende heeft ze op verschillende plekken in binnen- en buitenland gewoond. Zowel voor haar studie als voor persoonlijke reizen. Ze heeft economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en haar twee masters Economie en International Business Law behaald aan de Universiteit van Tilburg.

Sinds september 2021 woont de schrijfster in Asten: ,,Daarvoor heb ik op verschillende plekken gewoond, de laatste Den Haag. Na mijn hele leven het stadsleven ervaren te hebben ontstond de behoefte om in meer rust en dichter bij de natuur te wonen. Doordat mijn vriend een nieuwe baan kreeg in Eindhoven en ik volledig thuis werk waren de opties open om in deze regio te zoeken naar een woning. En wat een fijne plek hebben we gevonden in Asten. De natuur, de Brabantse openheid en gezelligheid van mensen voelt als een warm bad waar ik in terecht ben gekomen. Naar buiten voor een wandeling of een fietstocht in de omgeving doe ik graag. Ik heb veel mooie herinneringen aan het stadse leven, maar mis ik het nu? Misschien niet heel erg, want ik voel me thuis in Asten.''

Vandaar ook dat ze haar roman graag in Asten wilde presenteren.

Rob Fritsen

Donker Paradijs

'Ik heb mijn vriend vermoord. Het was donker buiten maar dat doet er niet toe.’ Als Eva haar grote liefde Vincent leert kennen verandert haar wereld. Ze probeert de pijn uit haar jeugd, de dood van haar vader en broer, los te laten. Eva en Vincent beleven een intense relatie met vreugdevolle momenten maar ook de nodige uitdagingen. Eva laat zich steeds meer meeslepen door haar melancholie en raakt verwikkeld in een innerlijke strijd met een noodlottige wending.

Het boek vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die in de bloei van haar leven staat, maar door een ongelukkige gebeurtenis haar dromen uit elkaar ziet vallen.

Rob Fritsen

Donker paradijs is online te koop bij alle boekhandels en Bol.com.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.