Boekpresentatie 'De Slingerkampioen' van Stichting Vier het Leven

Patricia Bennenbroek van Stichting Vier het Leven presenteerde op zondag 12 november het boek 'De Slingerkampioen' in De Ruchte in Someren.

'De Slingerkampioen' is een prentenboek voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar, die een (groot)ouder hebben die kanker heeft.

Stichting Vier het Leven stelt deze boeken met een handpop gratis ter beschikking aan deze kinderen.

Patricia Bennenbroek: ,,Kanker komt voor in alle leeftijdscategorieën. Wij vinden het enorm belangrijk dat de kankerpatiënt in gesprek blijft met zijn of haar naaste. Dat doe je bij iedereen op een ander niveau en met andere hulpmiddelen. Tijdens mijn ziekte was er een prachtig boek voor mijn dochter van toen 8 jaar. Samen las ik het boek waarin van alles werd uitgelegd en gevraagd aan haar. Het was mijn hulpmiddel om met haar het gesprek aan te gaan. Voor mijn dochter van toen 6 jaar was er geen geschikt hulpmiddel. Ik miste een boek dat ik samen met mijn dochter op haar niveau kon lezen. En toen werd ons idee geboren om zelf een boek te schrijven''.

De dames van Stichting Vier het Leven kwamen in contact met Geert Bukkems, die hen voorstelde aan Rowin Holtslag. Die twee hebben mede op basis van de persoonlijke ervaringen van Patricia het boek 'De Slingerkampioen' geschreven. Nelleke Kortleven en Myrte van der Putten maakten de geweldig mooie tekeningen in het boek.

Patricia: ,,In het boek krijgen de twee apen Monk en Pienut te maken met kanker. Monk wordt ziek en Pienut probeert het te begrijpen. We willen meegeven dat een positieve instelling de juiste is en dat je moet genieten van het hier en nu. Stichting Vier het Leven Someren is ongelooflijk  dankbaar voor deze mooie en waardevolle samenwerking. En als kers op de taart hebben we er een hele leuke Pienut knuffel bij laten maken. Er is toch niks fijner om een knuffel te hebben die je kinderen troost, die naar ze luistert en die met ze speelt''.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.