Broer Hilverda-diploma voor de Mini's van SV Someren

Op woensdag 30 juni werden op sportpark De Potacker in Someren de voetbaldiploma’s voor de allerkleinsten van SV Someren (JO7) uitgereikt.

Daarvoor moest er eerst een laatste training worden afgewerkt onder leiding van Broer Hilverda, Harrie Boerekamp, Antoon Linders en Hein Verberne.

Maar niet voordat deze heren luidkeels het Wilhelmus zongen.

Rob Fritsen

Nadat de spelertjes in drie groepen waren verdeeld, gingen ze aan de slag en lieten het publiek genieten van hun balvaardigheden. Het dribbelen, schieten, passen, pingelen zat er bij alle spelertjes al goed in. 

Iedereen was geslaagd voor het diploma.

Rob Fritsen

Voordat de spelertjes het diploma uitgereikt kregen, maakte Hein Verberne bekend dat deze spelertjes de eerste waren die het Broer Hilverda-voetbaldiploma uitgereikt kregen. 

Broer (83), de grondlegger van het voetbaldiploma, heeft te kennen gegeven dat hij vanwege gezondheidsredenen stopt als trainer van de mini’s. Daarom besloten de andere trainers het voetbaldiploma naar hem te vernoemen, zodat ze in de toekomst aan de voetbaljeugd kunnen vertellen dat Broer meer dan 30 jaar de jeugd van SV Someren heeft getraind en daarbij aan vele zijn favoriete schaar heeft geleerd.

Rob Fritsen

Nadat iedereen zijn diploma in ontvangst had genomen, werd de middag afgesloten met het maken van de groepsfoto.

Op SIRIS-tv en www.siris.nl is onderstaand filmpj te zien.