SIRIS.nl

Burgemeester Van Extel doet een beroep op uw solidariteit

Op de facebookpagina van de gemeente Asten meldt burgemeester Anke van Extel-van Katwijk het volgende over de huidige coronamaatregelen:

De coronacrisis vraagt het uiterste van ons allemaal. Of u nu in de zorg werkt, een horecaonderneming runt, evenementenorganisator bent of al anderhalf jaar thuis aan de keukentafel uw werk moet doen. En hoewel iedereen geraakt wordt, is de impact heel verschillend. Dat is wat deze crisis zo moeilijk maakt.

En toch is er maar één manier om het coronavirus onder controle te krijgen: samen. De wetten van de natuur zijn eenvoudig. Hoe meer contact mensen met elkaar hebben, hoe gemakkelijker het virus de kans krijgt om over te springen. Er zit dus niets anders op dan de komende weken onze contacten flink te beperken. De situatie in de ziekenhuizen is té ernstig; dat kunnen we niet zo door laten gaan.

We doen opnieuw een beroep op uw solidariteit. Vanavond heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd. Maatregelen die nodig zijn om de zorg overeind te houden. Zodat bijvoorbeeld mensen met kanker of hartproblemen de noodzakelijke behandelingen kunnen krijgen. Zodat dokters op de intensive care niet voor de verschrikkelijke keuze komen te staan: jij wel en jij niet …

Net zo goed als u, spijt het ons dat de vele beperkingen nodig zijn. We dachten en hoopten allemaal dat het ergste voorbij was en dat corona ons leven niet langer zou bepalen. Maar het virus is grillig en weet ons toch steeds weer te verrassen. Daarom moeten we onze verantwoordelijkheid nemen en ons aan de maatregelen houden, hoe moeilijk dat ook is.

We weten dat het overgrote deel van onze inwoners er ook nu weer de schouders onder zal zetten en zich aan de maatregelen zal houden. Dank daarvoor! Mensen die twijfelen roepen we op om tóch mee te werken. Voor iedereen die ziekenhuiszorg nodig heeft en daarna graag weer gezond terug wil keren naar geliefden en familie. Hou vol!

Anke Van Extel-van Katwijk

Burgemeester