Carnavalsoptocht trekt door De Plattevonder

De grote carnavalsoptocht van CV De Plattevonder trekt op zondag 11 februari door de straten van Someren-Eind.

De start is om 13.30 uur. Toeschouwers kunnen gratis naar binnen. Voor het eerst wordt dit jaar een vrijwillige bijdrage gevraagd om de optocht te kunnen blijven organiseren. Dit gebeurt op ludieke wijze tijdens de optocht.

Aan de Plattevonderoptocht kan iedereen, ook van buiten Someren-Eind deelnemen. Deelname is sinds vorig jaar niet meer gekoppeld aan de buurtschappen in het dorp. Ook vriendengroepen, families, (carnavals)verenigingen, sportteams etc. kunnen deelnemen.

Aan de optocht doen dit jaar ook de carnavalsverenigingen De Keijepaol, De Pompers en De Meerpoel mee met hun prinsenwagens. Voor alle deelnemers is er direct na de optocht in De Einder soep, koffie, thee, warme chocomel en ranja.

Aansluitend is er een carnavalsfeest waar ook de collega-verenigingen uit de gemeente bijzijn die aan de optocht meedoen. Meerdere blaaskapellen zullen dan optreden.

Rond 19.00 uur is de prijsuitreiking van de optocht in partycentrum De Platte Vonder aan de Nieuwendijk.

De optocht start om 13.30 uur bij het Einderplein aan de Nieuwendijk. De route loopt dan vervolgens via de Boerenkamplaan, Coöperatiestraat, Kampstraat en Nieuwendijk.

Het eindpunt is bij gemeenschapshuis De Einder aan het Einderplein.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien waarin Bas van Velthoven en Jorin van de Laar vertellen over de optocht op De Plattevonder.

SIRIS-tv maakt ook dit jaar opnames van de optocht. Net als in vorige jaren.