Coalitie in Someren met CDA, Wij Zijn Someren-VVD, PvdA en Leefbaar Someren

Na ruim drie maanden is het in Someren gelukt om een coalitie te vormen met vier partijen.

CDA Someren, Wij Zijn Someren-VVD, PvdA Someren en Leefbaar Someren zijn het eens geworden over een samenwerking.

Deze partijen zullen op korte termijn de inhoudelijke besprekingen gaan voeren en dan met een gezamenlijk coalitieprogramma naar buiten komen.

Nadat uit de overleggen met de Gemeenschapslijst, CDA, Wij Zijn Someren-VVD en LSH bleek dat een coalitie tussen die partijen geen haalbare kaart was, is er onderling nog naar een aantal varianten gekeken. 

CDA, Wij Zijn Someren-VVD en PvdA hebben LSH en de Gemeenschapslijst daarin alsnog nadrukkelijk gevraagd om mee te doen met de nieuwe coalitie.

Zij hebben echter op maandag 4 juli aangegeven dat dit niet bespreekbaar is.

Het is volgens de vier partijen belangrijk dat Someren weer een coalitie krijgt. Daarom slaan CDA, Wij Zijn Someren-VVD, PvdA en Leefbaar Someren de handen ineen.

Zij hebben de intentie een college te gaan vormen met drie wethouders: Louis Swinkels (CDA), Koert Kusters (Wij Zijn Someren-VVD) en Willem van Doorn (PvdA).

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien met een interview met Arjan Evers (fractievoorzitter CDA), Willem van Doorn (kandidaat-wethouder PvdA), Jules Klessens (fractievoorzitter Wij Zijn Someren-VVD) en Leefbaar Someren-raadslid Arnold Verhofstad.