Concert Requiem van Mozart van Puur Sangh in H. Maria Presentatiekerk Asten

Op zondagavond 1 mei hebben bijna 500 toehoorders kunnen genieten van een prachtige uitvoering van het Requiem van Mozart in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Astens Gemengd Koor Puur Sangh heeft twee jaar moeten wachten om dit meesterlijke werk uit te kunnen voeren vanwege de coronapandemie.

Fotomath

Samen met twintig projectleden, orkest Brabant Sinfonia, Evelyne Bohen sopraan, Charlotte Stoppelenburg alt, Maarten van den Hoven tenor, Bruno de Jonghe bas, Ad Broeksteeg kistorgel en onder leiding van interim-dirigent Ton Slegers, is alles tot stand gekomen.

Fotomath

Voorzitter Jenny Heijmans opende het concert met een prachtig gedicht ‘Hoe zou het zijn, als vrijheid niet bestond’. Als er op elke hoek gevaar zou dreigen, angst om te praten, angst om te zwijgen, angst om te lachen, angst voor je tranen. Dit zijn enkele passages uit het gedicht.

Fotomath

Dirigent Ton Slegers gaf een prachtige inspirerende uitleg over het Requiem van Mozart. Er zitten zoveel emoties in het werk. Van verdriet, dreiging, angst tot lieflijke bijna romantische passages. Voor dit concert had Puur Sangh ook enkele Oekraïense vluchtelingen uit Asten en Someren uitgenodigd. Zij voelen als geen ander wat dit requiem betekent.

Fotomath

De opening van het concert bezorgde bij menigeen een intense ontroering. Het koor zong fantastisch, in alle delen, gevoelig en met een enorme inzet. Ton Slegers dirigeerde met passie en bevlogenheid koor en orkest van het begin tot het laatste akkoord.

Fotomath

De H. Maria Presentatiekerk in Asten was een indrukwekkend decor voor dit epische concert. Het werd soms voor menigeen een mystieke ervaring.

Fotomath