Concert Somerens Dameskoor in Boerenbondsmuseum

Somerens Dameskoor verzorgt op zondag 1 oktober een aantal optredens in het Boerenbondsmuseum in Gemert.

In het kader van het 75-jarig jubileum van het koor staan er dit jaar meerdere activiteiten op het programma. Het uitstapje naar Gemert is een van de onderdelen die Somerens Dameskoor organiseert. Gedurende de middag geeft Somerens Dameskoor enkele keren een kort concert van 25 minuten.

Het Boerenbondsmuseum is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw. Door de authentiek ingerichte boerderijen het gezellige dorpsplein met ambachtshuisjes en boerderijtjes, een plattelandsschooltje en een aantal werkende fabriekjes waan je je op het Brabantse platteland anno 1900.

Op zondag 1 oktober is het tevens Dorsdag.

Op zaterdag 28 oktober staat het concert ‘Door de seizoenen naar het Noorderlicht’ in De Ruchte in Someren op het programma.

Somerens Dameskoor, Vocaal ensemble Genti en Giocoso brengen tijdens dit concert naast het bezingen van de seizoenen o.a. mystieke klanken van Scandinavische componisten. Voorzien van een lichtshow en beelden belooft het een betoverend concert te worden.

Op 4 november neemt Somerens Dameskoor deel aan een korendag in Asten. Een deskundige beoordelingscommissie brengt dan advies uit over de muzikale klanken van de deelnemende koren.

Vanaf november is het weer mogelijk om op projectbasis met Somerens Dameskoor mee te zingen naar kerst.  ‘Zing mee naar Kerst’ sluit af met het Kerstconcert van 16 december om 15.00 uur in de Lambertuskerk in Someren.