Kick-off nieuwe productie Animal Farm van toneelvereniging Crescendo

Toneelvereniging Crescendo uit Someren presenteerde op vrijdag 7 april de nieuwe productie Animal Farm en de twee nieuwe regisseurs voor deze familievoorstelling; Robert van Leeuwen en Hanneke Jeronimus.

In In d'n Herberg kwamen leden, vrienden, sponsoren en iedereen, die Crescendo een warm hart toedraagt, samen om de onthulling van de poster mee te maken. Na de onthulling proostten ze met een glas champagne en werden ze getrakteerd op een stuk taart.

Na drie mindere jaren gaat Crescendo in de kerstvakantie in De Ruchte een prachtige productie op de planken te zetten, vol humor, massascènes en zang.

De regisseurs hebben zelf een bewerking gemaakt naar het boek van George Orwell. Van origine is het een satirisch verhaal waarin de dieren genoeg hebben van de mensheid en niet meer als slaven behandeld willen worden. Ze starten een revolutie.

Met als resultaat dat de mensen de revolutie verliezen. De varkens zijn de leiders van de dieren, Napoleon, Brulbeer en Sneeuwbal. Zij leren de dieren schrijven en lezen.

Maar ook leren ze de dieren de zeven geboden van Animal Farm:

1. Al wat op 2 benen loopt, is een vijand.

2. Al wat op 4 poten loopt, of vleugels heeft is een vriend.

3. Geen dier mag kleren dragen.

4. Geen dier mag in een bed slapen.

5. Geen dier mag alcohol drinken.

6. Geen dier mag enig ander dier doden.

7. Alle dieren zijn gelijk.

Maar de varkens overtreden steeds meer geboden en worden steeds meer gelijk aan de mensen.  

In het originele verhaal loopt het niet allemaal goed af. Maar in deze bewerking is dat wel het geval. Daarom is deze bewerking zeer geschikt voor de hele familie.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.