Cursus Verhalen schrijven voor kinderen

Heb jij veel fantasie? Heb je geweldige verhalen in je hoofd, die je graag op papier zou zetten, en wil je weten hoe je dat doet? Doe dan mee aan de schrijfcursus in Bibliotheek Helmond.

In drie middagen leer je hoe je een spannend, mooi of bijzonder verhaal schrijft. Hoe begin je, en wanneer ben je klaar? En hoe bedenk je een leuk, lief, grappig of stoer hoofdpersoon voor je verhaal?

Na de cursus ‘Verhalen schrijven’ heb je een tof verhaal op papier staan én weet je hoe je je volgende verhalen kunt uitwerken. De cursus is geschikt voor kinderen van ca. 9-12 jaar (groep 6-7-8).

Het is géén taalles, het gaat er met name om plezier te hebben bij het verzinnen en schrijven van verhalen. De cursus wordt gegeven door Marjolein Vrijenhoek van De Fijn-schrijvers.

Data:

15 maart: In les 1 gaan ze aan de slag met het prikkelen van de fantasie.
22 maart: In les 2 werken ze aan de bouwstenen (personage, plaats en probleem).
29 maart: In les 3 schrijven en illustreren ze hun eigen verhaal.

Je schrijft je in voor de hele cursus. Inschrijven voor een losse sessie is niet mogelijk.

Deelname voor deze drie bijeenkomsten kost € 15.

Je moet vooraf inschrijven via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Eerdere reacties

“Mijn dochter is ineens elke dag aan het schrijven. Al haar fantasie krijgt woorden en vorm op papier.”

“Ik had er nog niet eerder over nagedacht, maar ik denk nu dat ik schrijfster wil worden.” (Roos, 11 jaar)

Marjolein Vrijenhoek

Marjolein Vrijenhoek schrijft voor en mét kinderen. Ze schreef diverse boeken met schoolklassen samen en geeft daarnaast schrijfworkshops op basisscholen, bibliotheken en thuis. Ze is ervan overtuigd dat lezen weer leuk wordt als kinderen op een andere manier met verhalen en schrijven kennismaken. Daarom is zij De Fijn-schrijvers begonnen: dé plek voor schrijvende kinderen fijn-schrijvers.nl.