SIRIS.nl

Cursus Vogelherkenning bij IVN Asten-Someren

IVN Asten-Someren houdt van februari tot en met mei een cursus Vogelherkenning.

Deze cursus is bedoeld voor mensen, die graag meer willen weten welke vogels ze horen en het leefgedrag van vogels. Ook voor de wat meer ervaren vogelaars, die hun kennis willen verdiepen is de cursus van belang.

Herkenning van vogels gebeurt niet alleen op voorkomen (hoe zien de vogels eruit en hoe zou je ze op uiterlijke kenmerken herkennen?), maar ook op zang. Ook wordt er aandacht besteed aan meer algemene zaken, die voor het vogelkijken van belang zijn.

Vogels herkennen leer je het beste in de praktijk; daarom zijn er maar liefst vijf excursies ingepland (op zaterdag) naast de zes cursusavonden (op woensdag) van ongeveer 2 uur. Zo maken de deelnemers kennis met een groot aantal vogels, zoals die in onze regio voorkomen. Denk aan tuin- en parkvogels, weidevogels, watervogels en roofvogels.

De cursus wordt door ervaren vogelaars gegeven in IVN-gebouw De Stulp aan de Ostaderstraat 30 in Asten. De deelname kost € 50. Koffie en thee zijn inbegrepen.

Aanmelden kan op www.ivnastensomeren.nl.

De dan van toepassing zijnde coronamaatregelen worden gerespecteerd. Mogelijk kan dit leiden tot aanpassing van de cursus. Indien de cursus onverhoopt niet door kan gaan, wordt het inschrijfgeld geretourneerd.