De gemeente Asten geeft een boek cadeau!

De campagne ‘Geef een boek cadeau!’ bestaat dit jaar 6 jaar.

Boekhandels en diverse partners bundelen ieder jaar hun krachten om te bereiken dat alle kinderen in Nederland en België opgroeien tussen de mooiste kinderboeken uit de jeugdliteratuur.

Het jeugdboek van 2023 is Dolfje weerwolfje van Paul van Loon.

Op maandag 27 februari bezorgt de Bibliotheek Helmond-Peel op alle scholen in Asten voor elke leerling in groep 5/6 een gratis exemplaar van Dolfje weerwolfje.

De gemeente Asten maakt deze geweldige actie mogelijk met een financiële bijdrage.

Op obs De Horizon worden de boeken op 27 februari om 10.00 uur door wethouder Janine Spoor en de leesmediacoach van de Bibliotheek Helmond-Peel uitgereikt. 

Alle onderzoeken wijzen uit dat kinderen die lezen, later een betere kans hebben in de maatschappij.

Dolfje weerwolfje, het beroemde boek van Paul van Loon, Deze ‘nieuwe klassieker’ behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon.

Dolfje Weerwolfje is ook een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent en anderen zoals zij zijn.

Voorlezen en vrij lezen zijn essentieel voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: kinderen die gemiddeld een kwartier per dag lezen, kunnen hun woordenschat uitbreiden met 1.000 woorden per jaar.

Deze speciale editie van ‘Dolfje weerwolfje” is voor € 2,99 te koop in alle boekhandels.

Meer over de campagne: https://geefeenboekcadeau.nl/.