SIRIS.nl

De Huiskamer van Lierop is geopend

Op zaterdag 13 november is in Henricushof de Huiskamer van Lierop geopend.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat op één dag en op diverse momenten. Eerst met de bewoners van Henricushof, daarna met de vrijwilligers van het steunpunt en de vrijwilligers bij de uitvoering van De Huiskamer. Deze laatste vrijwilligers werden in het zonnetje gezet.

Wethouder Theo Maas was aanwezig bij het eerste deel en bracht een royale cheque mee van € 1.000 als waardering van het college voor het op eigen kracht realiseren van het project.

Tijdens het ochtenddeel zijn De Huiskamer van Lierop en Steunpunt Plus overgedragen aan Dorpscoöperatie Lierop Leeft.

Na een fikse renovatie en nieuwe aankleding is de oude recreatiezaal in Henricushof nu een open ontmoetingsruimte; gezellig, warm en uitnodigend voor iedereen in Lierop.

Een ruimte waar je, ongeacht je leeftijd, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een kopje koffie kunt drinken, een praatje kunt maken, de krant leest of samen een potje biljart of kaart.

Aan De Huiskamer van Lierop zijn het eetpunt en activiteiten verbonden en is de dorpsondersteuner in de buurt.

Zonder de financiële ondersteuning van Oranje Fonds, Stichting Steun Welzijnszorg, Stichting Dr. Eijnattenfonds, ONA, VSBfonds, Kansfonds, gemeente Someren, WoCom, woningstoffeerder Janus van Eijk en de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers zou de realisatie van De Huiskamer niet mogelijk zijn geweest.