De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats.

Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is niet alleen heerlijk om te doen, het zorgt ook voor verbinding met je kindje en het stimuleert de taalontwikkeling. 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen organiseert de Bibliotheek Helmond-Peel verschillende activiteiten. De Prentenboeken Top 10 en het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, staan hierbij centraal. 

Theatervoorstelling ‘Feest met Dirk Scheele’

Kinderpopster Dirk Scheele brengt een bezoek aan Bibliotheek Someren en Helmond. Dirk speelt vrolijke liedjes die te maken hebben met het Prentenboek van het Jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Kom jij ook een feestje bouwen?

Op woensdag 25 januari is Dirk te gast in Bibliotheek Helmond. De show start om 14.30 uur.

Op woensdag 1 februari treedt Dirk op in Bibliotheek Someren. Deze show start om 15.15 uur. 

Muziek Fantastique

Muziek is fantastisch. Dit wil Elja Smeets jonge kinderen graag meegeven tijdens haar Muziek Fantastique.De kinderen gaan een boek lezen, aan de slag met muziek en een bijbehorende activiteit. Ze gaan klanken maken geluid en muziek met je lichaam, met alledaags materiaal of met eenvoudige instrumenten. Op 27 januari in Bibliotheek Helmond (om 10.30 uur en om 11.15 uur).

Boekjes & Babbels: Hutten bouwen

Wat is er nu leuker dan samen op de bank, op een kussen of in een zelfgebouwde tent een boek te lezen? De kinderen gaan hutten bouwen en gezellige leeshoekjes maken in de bieb. Daarna zoeken ze leuke boekjes uit en kun je in de zelfgebouwde hut gaan lezen. Op woensdag 25 januari om 10.30 uur in Bibliotheek Helmond en op woensdag 1 maart om 10.30 uur in Bibliotheek Someren.

Peuterquiz

In de bibliotheek kunnen (groot)ouders met hun kinderen meedoen aan de Voorleesdagen Peuterquiz, met vragen over de boeken van de Prentenboeken Top 10. Gezellig om samen te doen en je maakt ook nog eens kans op een leuke prijs.

Knuffeltje cadeau

Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot je 18de gratis. Alle kindjes tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen (online) lid worden van de bibliotheek, krijgen een Maximiliaanpoppetje cadeau. Zo wordt voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar nog leuker.

Meer informatie over deze activiteiten en de Nationale Voorleesdagen vind je op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/dnv,