Deel je Museumkaart tijdens de Museumweek 2023

Bericht voor alle Museumkaarthouders: in de eerste week van april kun je iemand die je aardig vindt verrassen met een gratis bezoek aan Museum Klok & Peel in Asten.

Dat doe je door je Museumkaart van de Museumvereniging voor één dag uit te lenen aan degene die je dit leuke uitje gunt. Dat kan ook een familielid zijn, of een goede buur die in vakantietijd de planten water geeft of op een andere manier behulpzaam is. Een dagje Klok & Peel als bedankje.

Krijg je deze geste van niemand spontaan aangeboden, maar zou je er wel graag gebruik van willen maken, dan kun je ook zelf het initiatief nemen. Ken je iemand met een Museumkaart? Vraag die kaart dan in de week van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 april voor een dagje te leen. Ook op die manier kun je een gratis bezoek aan Museum Klok & Peel scoren.

Geen 1 aprilgrap

Om misverstanden te voorkomen: dit is geen 1 aprilgrap.

De bijzondere actie rondom de Museumkaart is door de brancheorganisatie Museumvereniging bedacht in het kader van de jaarlijkse Museumweek. Museum Klok & Peel in Asten doet graag mee aan deze actie.

Museumvereniging

De Museumvereniging is een landelijke organisatie met 450 aangesloten musea. De vereniging helpt musea hun collecties en naamsbekendheid uit te dragen. Daartoe wordt onder andere jaarlijks de Museumweek georganiseerd. Meestal wordt musea gevraagd om tijdens die week iets extra’s te verzinnen, maar dit keer komt het extraatje van de vereniging zelf. 

Museumambassadeurs

Door museumkaarthouders op te roepen in de loop van de actieweek hun kaart te delen met iemand anders worden de kaarthouders vanzelf ambassadeur voor de Nederlandse musea. Afhankelijk van de vraag hoe gretig het publiek meegaat in het ‘gratis-museumbezoek-met-een-geleende-museumkaart’ kan de actie leiden tot 1,4 miljoen extra museumbezoekers in één week tijd.

Voor alle duidelijkheid: er mag per kaart één bezoeker naar binnen. Die komt dus in plaats van de kaarthouder. Die kan met zijn kaart op een ander moment komen, maar ze mogen niet samen naar binnen. Leenkaarthouders krijgen in de actieweek in Museum Klok & Peel nog een kleine eigen verrassing aangeboden.