Dirk Acda nieuwe prins van carnavalsvereniging De Meerpoel

Dirk Acda is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren.

Op zaterdag 11 november werd het 58e Prinsenpaar Prins Dirk I en Prinses Marieke Acda-van Keulen in zalencentrum Centraal gepresenteerd.

Eric Driessen

Prins Dirk I is de zoon van Peter en Ine Acda-van de Graft. Prins Dirk I is de kleinzoon van Bart en Cisca Acda, en Frida en Noud van de Graft en To van de Graft.

Prins Dirk I is geboren in Geldrop op 24 maart 1983 en opgegroeid in Someren en is 40 jaar oud.

Eric Driessen

Prinses Marieke is de dochter van Hans en Marij van Keulen-Santegoeds en kleindochter van Piet en Marie Santegoeds en Hans en Willy van Keulen.

Prinses Marieke is geboren en getogen in Asten op 18 december 1984 en is 38 jaar oud.

Ze kennen elkaar via wederzijdse vrienden, maar de vonk sloeg over op de schuimparty op een midzomeravond bij D’n Boemelaer. In september tijdens de kermis van 2001 kregen ze verkering.

Het prinsenpaar woont sinds 11 november 2016 aan de Berkel in Waterdael in Someren en ze zijn in 2011 getrouwd. Op 21 november vieren zij hun 12,5 jarig huwelijk.

Samen zijn ze trotse ouders van Emme (10), Kees (7) en Puk (5). 

Eric Driessen

De prins is Operationeel Directeur en mede-eigenaar van Quercis en de prinses is docent schoonheidsverzorging op het Summa College. 
Prins Dirk I heeft als hobby’s Formule 1, wielrennen, padellen, zaalvoetbal.

Ook prinses Marieke is graag sportief bezig. Zij heeft als hobby’s hockey en yoga, maar houdt daarnaast ook van lekker koken en eten. Ze mogen dan ook beiden graag genieten van een borrelplank en borrel in het dorp, samen met het gezin. 

Het prinsenpaar wordt ondersteund door hun zelfgekozen Adjudant Niels Maas en Jonkvrouwe Sjouke Maas-van Keulen. Zij zijn zwager en (schoon)zus van Prins Dirk en Prinses Marieke. 

De 58e regent van De Meerpoel zal dit jaar regeren met de lijfspreuk 'Dit jaar regent het zonnestralen en meters bier, D’n dag is toch kapot, feesten doen we hier!'

Eric Driessen

Eerder op de avond werd er ook afscheid genomen van Grootvorst Boudewijn ten Bokum, die deze rol negen jaar lang met verve heeft vervuld. Hij geeft het stokje door aan Vorst Lukas van den Heuvel en Vorstin Karin Lemmen. Zij waren in 2019 het 55e Prinsenpaar van CV De Meerpoel.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.