D'n Hooidreef mooist versierde prinsenbuurt

In De Ruchte in Someren vond op vrijdag 9 februari de officiële gezamenlijke sleuteloverdracht plaats als sein voor de start van carnaval in Groot-Someren.

Eric Driessen

Bij de sleuteloverdracht waren alle zes de carnavalsverenigingen van Someren aanwezig.

Ook dit jaar presenteerde alle hoogheden, jeugd en volwassenen, van de verenigingen zich gezamenlijk.

Eric Driessen

De jeugdhoogheden dansten op een potpourri van De Snollebollekes.

Eric Driessen

Burgemeester Dilia Blok overhandigde de sleutels van Prins Dirk I van De Meerpoel, Prins Albert I van De Pompers, Prins Teun I van Locomotion, Prins Rowan I van De Plattevonder, Prins Boy I van De Kaauwvoetjes en Prins Gian I van De Keijepaol.

Eric Driessen

Als slot van dit optreden dansten de wethouders Louis Swinkels, Koert Kusters en Willem van Doorn en de carnavalshoogheden in een kring rondom een trap waarop de burgemeester als een beschermengel waakte over haar volk. Een volk dat de komende vier dagen onder het regime van de carnavalshoogheden leven moet.

Eric Driessen

Na de officiële sleuteloverdracht reikte burgemeester Dilia Blok, Marij Haerkens-de Lau, voorzitter van Someren Natuurlijk, en gemintebooi Paul van Otterdijk de prijs van de bestversierde buurt uit.

De wisselbeker ging naar de buurt D'n Hooidreef van Prins Gian I van De Keijepaol.

Eric Driessen

Tussen de optredens door zorgden de De Bessembloazers, Prinselijke Hofkapel De Meerpoel, De Koepelbloazers en D'Einder Muzikanten voor sfeervolle muzikale intermezzi.

De avond werd vakkundig gepresenteerd door Mathijs van Eijk van De Plattevonder.

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.