SIRIS.nl

Drie winnende ondernemers op de Dag van de Ondernemer

Vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer.

Het was de dag waarop de inwoners van de gemeente Asten hun waardering lieten blijken voor de durf en het doorzettingsvermogen van de Astense ondernemers.

De Astenaren mochten dit jaar stemmen op de ondernemer, die voor hen het verschil maakte. Er werden bijna 150 stemmen uitgebracht.

Rob Fritsen

De drie ondernemers waarop het meest was gestemd, kregen op de Dag van de Ondernemer een persoonlijke felicitatie van burgemeester Anke van Extel en de wethouders Janine Spoor en Leon van de Moosdijk. Wethouder John Bankers ontbrak wegens andere verplichtingen.

De volgende prijswinnaars werden bezocht:

Rob Fritsen

Categorie Kleine ondernemer: Baboba Organic Luxury.

Rob Fritsen

Categorie Vernieuwende ondernemer: Bike Totaal - Luke van Leeuwen. 

Rob Fritsen

Categorie Gezicht van Asten: Brownies & Downies.Tijdens de stemming in de periode van 3 tot en met 14 november werd de categorie: Het gezicht van Asten het meest ingevuld. 

De ondernemers

Bike Totaal Luke van Leeuwen is sinds 2016 eigenaar van de Bike Totaalwinkel in Asten. Het begon in de winkel aan de Burgemeester Wijnenstraat waarna hij op 1 maart 2022 de nieuwe locatie opende aan de Prins Bernhardstraat. Op die plek verkopen ze en voeren ze met vijf medewerkers onderhoud uit aan fietsen. Reacties van stemmers als onderbouwing voor hun stem, waren: Servicegericht, klantvriendelijk, kundig, sympathiek, mooie winkel en de waardering voor het durven uitbreiden in een moeilijke economische tijd.

Baboba Organic luxury is een wat kleinere winkel in de Midas, gespecialiseerd in natuurlijke producten voor voornamelijk lichaamsverzorging (voor hem & haar), huisgeuren en aanverwante producten als (toilet)tassen, wasparfum, geurkaarsen en zonneproducten. De reden om te stemmen door de Astenaren waren onder meer: De waardering voor het runnen van een zaak met een mooie exclusieve uitstraling, de uitgebreide collectie en de reden dat er altijd wel een cadeautje is te vinden.

Brownies & Downies. De formule die twaalf jaar geleden is ontstaan en uitgroeide tot een landelijk bekende horecaformule met inmiddels 54 vestigingen. In 2012 opende als tweede (na de eerste in Veghel) de vestiging in Asten. Een plek waar ‘puur perfect is’. En dat vinden ook de inwoners van Asten. Reacties bij het stemmen zijn onder meer: ‘Het is een feest als je er gaat eten, het is er altijd gezellig, de service is top, je wordt met een lach ontvangen, je voelt de warmte van het personeel en de eigenaresse en medewerkers werken er met passie’. 

Presentje
Uit handen van het college ontvingen alle drie de ondernemers een bos bloemen, een peelpakket en klok met daarin de gravure ‘Ondernemer van de dag 2022 Gemeente Asten’.

Rob Fritsen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.