Spectaculaire DrumXplosion: The Reunion in 't Kwartier

Een slagwerkconcert waarbij het dak eraf gaat: dat presenteren de slagwerkers van Harmonie St. Cecilia op zaterdag 10 juni in de spectaculaire DrumXplosion: The Reunion.

De slagwerkgroep duikt in zijn rijke geschiedenis en brengt een gevarieerd programma met huidige én oud-leden die voor één keer terug op het podium komen.

Rob Fritsen

In 2005 presenteerde de slagwerkgroep, onder leiding van dirigent Rob van der Sommen, voor het eerst een DrumXplosion. In de afgelopen 18 jaar zijn er heel wat memorabele momenten geweest. Foto’s hiervan worden op grote schermen vertoond. Voor het eerst vindt dit spektakel plaats in het nieuwe gemeenschapshuis ’t Kwartier. 

Op het programma staat een variatie van nieuwe en oude nummers, waarbij het publiek kan genieten van een diversiteit aan slagwerkmuziek. Denk aan bekende nummers van Doe Maar, Queen en het Ierse Riverdance. Ook mag Het Dorp, een van de traditionele nummers van de DrumXplosion, niet ontbreken.

Er wordt onder meer gespeeld op marimba’s, olievaten en octagon drums. De slagwerkgroep wordt voor de gelegenheid aangevuld met oud-leden, een band en een blazerssectie. Ook de jeugdslagwerkers en verschillende solisten staan op het podium en diverse leden van de slagwerkgroep zullen soleren.

Rob Fritsen

DrumXplosion: The Reunion begint op zaterdag 10 juni om 20.00 uur. De deur van de zaal opent om 19.30 uur.

Kaarten kosten € 15 en zijn verkrijgbaar via https://tickets.harmonieasten.nl. Er zijn uitsluitend zitplaatsen.

Rob Fritsen

SIRIS-tv was eerder bij een DrumXplosion.