Dubbel programma SV Someren

Zonder groots te spelen, wist Someren op zondag 13 maart tegenstander Braakhuizen met 3-0 te verslaan.

Uitblinker Max Sonnemans schoot voor rust een afgeslagen corner in de kruising en bracht zijn team op voorsprong. Een kwartier voor tijd bracht Koen de Louw de stand op 2-0 en vlak voor tijd bepaalde Luc Bouwmans de eindstand op 3-0. Door deze overwinning is Someren geklommen naar de tweede plaats op ranglijst achter Marvilde. Als Someren nog een bedreiging wil vormen voor de ongeslagen koploper, die de eerste periodetitel al op zak heeft, dan mag het niet veel punten meer morsen. Een goede voorbereiding en een optimale inzet zal nodig zijn in de komende wedstrijden.

Sparta’25-Someren

Deze week spelen de blauwwitten twee uitwedstrijden. De eerste is een wedstrijd op donderdagavond 17 maart tegen nummer vier Sparta’25, een duel dat eerder werd afgelast.

De groenwitten uit Beek en Donk verloren zondag onverwacht met 5-2 van Hilvaria. Daan van Heinsbergen scoorde twee keer, maar kon de nederlaag van zijn team niet voorkomen.

Sparta’25 heeft een ploeg met veel aanvallend vermogen, maar ook een defensie die regelmatig steken laat vallen. Daar zal Someren gebruik van proberen te maken. De wedstrijd op sportpark ’t Heereind begint donderdag 17 maart om 20.00 uur.

Rood Wit Veldhoven-Someren

Op zondag 20 maart gaat Someren naar Veldhoven voor de return tegen Rood Wit Veldhoven. De vorige wedstrijd in oktober werd met 4-0 gewonnen door de Somerenaren in een periode dat Rood Wit niet goed draaide. Daarna begon het steeds beter te lopen. Zes wedstrijden op rij stond er geen maat op de ploeg uit Veldhoven (4x winst en 2x gelijk). Afgelopen zondag speelde Rood Wit de derby tegen Marvilde. De nog ongeslagen koploper had veel moeite met de roodwitten. Na een wedstrijd met veel strijd was één doelpunt uiteindelijk beslissend voor Marvilde. De stand op de ranglijst is dus zeker geen garantie voor een Somerense overwinning in Veldhoven.