Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop

Na een winter zonder veel grote wedstrijden trapt MAC Lierop in samenwerking met Motocrossplanet.nl het crossseizoen af in 2023.

Op zondag 5 maart organiseert MAC Lierop op het circuit De Herselse Bossen de grote Dutch MX Season Opener.

De wedstrijd in Lierop is een week voor de eerste Grand Prix in Argentinië en twee weken voor de start van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Voor de rijders dus de perfecte gelegenheid om nog wat extrawedstrijdritme op te doen.

Op deze dag komen er vier klassen aan de start: 85cc, 125cc, 250cc en 500cc.

De organisatie zal de winterperiode gebruiken om alles goed voor te bereiden zodat het crossseizoen van 2023 op mooie wijze kan beginnen op één van de meest geliefde circuits van Nederland.

Initiator Arno van den Brink van Motocrossplanet.nl: ,,Er zijn tegenwoordig naast de Dutch Masters of Motocross en de Nederlandse MXGP niet heel veel grote wedstrijden meer in Nederland. Dat is erg jammer. Omdat er op 5 maart nog niets gepland stond in Nederland hebben we het idee in het leven geroepen om een grote warmupwedstrijd te organiseren. Dit kan voor zowel de Grand Prix, EMX en ONK-rijders een interessante wedstrijd zijn om nog wat extra wedstrijdritme op te doen voordat hun competitie begint. De komende periode zal in het teken staan om alles goed voorbereiden zodat we een mooie nieuwe wedstrijd op de Nederlandsekalender kunnen zetten.’’