SIRIS.nl

Een dag vol slagwerkmuziek in ’t Kwartier

’t Kwartier in Asten staat zaterdag 25 maart de hele dag in het teken van slagwerkmuziek.

De dag begint met een jeugdslagwerkfestival en wordt afgesloten met een spetterend uitwisselingsconcert waarin het publiek kennis kan maken met de diversiteit van slagwerkmuziek.

De hele dag is gratis toegankelijk.

Jeugdslagwerkfestival

Het Jeugdslagwerkfestival is een initiatief van Harmonie Sint Cecilia uit Asten. Zeven jeugdslagwerkgroepen uit de regio zullen deelnemen aan het festival. De ongeveer vijfenzeventig deelnemers krijgen eerst een workshop op niveau, waarna de jeugdslagwerkgroepen een optreden verzorgen.

Dit optreden wordt beoordeeld door een vakjury en door juryleden uit de diverse jeugdslagwerkgroepen.

Tussen de optredens van de slagwerkgroepen vinden optredens plaats die zijn ingestudeerd tijdens de workshops.

Publiek is welkom vanaf 13.00 uur. De middag wordt rond 16.30 uur afgesloten met een prijsuitreiking. 

Uitwisselingsconcert

Waar in de ochtend en middag jeugdig talent centraal staat, laten in de avond de volwassenen van zich horen in een spetterend uitwisselingsconcert.

Het concert brengt drie totaal verschillende verenigingen samen: de slagwerkgroep van Harmonie Sint Cecilia uit Asten, de slagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding uit Borculo (Gelderland) en Steelband Tavenu uit De Kwakel (Noord-Holland). 

De slagwerkgroep van Harmonie Sint Cecilia, gastheer van het uitwisselingsconcert, speelt onder meer een medley van Doe Maar en laat traditionele Ierse muziek van Riverdance horen. Hierbij zijn veel melodische slagwerkinstrumenten te horen.

De slagwerkgroep van Muziekvereniging Volharding laat wat meer traditionele ritmische slagwerkmuziek horen, maar maakt ook een uitstapje naar Afrikaanse muziek met djembés.

Steelband Tavenu laat weer een hele andere dimensie van slagwerkmuziek horen. De steelband speelt op gestemde olievaten wat meteen een vrolijke en zonnige Caribische sfeer met zich meebrengt. Ze brengen het publiek in de sfeer van het Caribische carnaval met bekende nummers als Brown Eyed Girl en Ob-la-di ob-la-da. 

Het concert begint om 20.00 uur (de deuren openen om 19.30 uur).

Het concert is gratis toegankelijk; een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.