Een najaar vol techniek in Bibliotheek Helmond-Peel

Vanaf 15 september start Bibliotheek Helmond-Peel met een overvol programma aan Techlab-activiteiten waarbij de jeugd kennismaakt met nieuwe media en technologie.

Zo zijn er Expedities Augmented Reality (AR), Filmen & Vloggen en Leren Programmeren, is er de Techlab Club op zaterdagmiddag, zijn er Coderdojo’s en het Techlab Digiwijs en Techlab Skoolzone op woensdagmiddag.

Wil je de taal leren spreken van robots? Je eigen animatiefilm maken of een boek tot leven brengen met augmented reality? Dat is mogelijk in het TechLab in Bibliotheek Helmond, een plek in de Bibliotheek waar je laagdrempelig kunt experimenteren met de nieuwste media en technologie.

Je leert daarbij allerlei vaardigheden die passen bij de 21e eeuw, zoals informatievaardigheden, samenwerken en het inzetten van computertaal.

In het TechLab zijn (na)schoolse activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar.

Wil je meer weten over Augmented Reality, programmeren of regisseer je graag je eigen film of vlog? Doe dan mee aan één van onze Expedities! Een reeks van vier workshops rondom één bepaald onderwerp.

Techlab Club op zaterdagmiddag

Wil je meer verdieping en elke week aan de slag in het TechLab? Word dan lid van de TechLab Club en ga met een vaste groep aan de slag. Wil je een keer vrijblijvend komen kijken om te zien of het iets voor jou is? Kom dan naar de Techlab Clubdagen.

Techlab Digiwijs op woensdagmiddag

Mediawijsheid en informatievaardigheden staan op deze middagen centraal. Je leert meer over het internet of zelf dingen maken, zoals een bewegend stripboek of kunst in excel.

Techlab Skoolzone op woensdagmiddag

Tijdens deze middagen kun je terecht voor al je digitale vragen over je werkstuk, boekbespreking of spreekbeurt.

Coderdojo

Leren programmeren? Dan is CoderDojo echt iets voor jou. Je helpt elkaar en maakt samen toffe dingen. De begeleiding is in handen van CoderDojo Helmond.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab.