Een wereld van verschil maken voor mensen met een beperking

De gemeente wil van Someren een nog fijnere plek maken om te wonen en te leven voor mensen met een beperking. 

Daarom wil de gemeente Someren graag van mensen met een beperking horen wat de uitdagingen zijn die zij in het dagelijks leven ondervinden.

Someren wil graag inclusief zijn, zodat mensen met een beperking zo volledig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Daarom gaat de gemeente met verschillende doelgroepen met een beperking opschrijven wat de wensen zijn voor de toekomst, wat lastig is en wat ze graag anders zouden willen zien. Hierna wordt een actielijst opgesteld om de wensen uit te voeren in de komende vier jaar.

Doelgroepen

Met  onderstaande zes doelgroepen gaat de gemeente steeds twee avonden van 18.00 tot 21.00 uur aan de slag in de bibliotheek, Molenstraat 12 in Someren.

Motorische beperkingen (4 en 12 oktober): vol

Chronische aandoeningen (14 en 19 oktober)

Visuele beperkingen (2 en 8 november)

Auditieve beperkingen (11 en 16 november)

Verstandelijke beperkingen (18 en 23 november)

Psychosociale beperkingen (25 en 30 november)

De twee avonden voor mensen met een motorische beperking zijn volgeboekt. Voor de overige avonden zijn nog plaatsen beschikbaar.

Wilt u meer informatie of wilt u zich graag aanmelden en zo een wereld van verschil maken in de gemeente Someren? E-mail dan naar gemeente@someren.nl onder vermelding een wereld van verschil maken.