Eerste Alzheimer Café in ’t Kwartier op 7 maart

Na het wat luchtiger thema van februari, dementie en muziek, komt Alzheimer Café Peelland op dinsdag 7 maart met een zwaarder thema: Palliatieve zorg/euthanasie/vrijwillige terminale zorg.

Het is het eerste Alzheimer Café op de nieuwe locatie: ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten.

Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en is van 19.30 tot 21.00 uur.

Inloop vanaf 19.00 uur.

Palliatieve zorg bij dementie

In deze bijeenkomst gaat gespreksleider Jac Huijsmans in gesprek met Eline Seifert, specialist ouderengeneeskunde bij De Zorgboog over palliatieve zorg bij dementie. Feitelijk gaat bij dementie de palliatieve fase al vroegtijdig in. Over het hoe en waarom zal uitgebreid ingegaan worden.

Tal van onderwerpen in dat kader zullen de revue passeren, zoals wensen en behoeften van de persoon met dementie, keuzes rond het levenseinde, wel of niet reanimeren, verpleeghuisopname, wie mag voor u spreken als u het zelf niet meer kunt, sterven in het verpleeghuis of het hospice, enzovoort.

wimmaas

Nieuwe locatie

Het zal voor de vaste bezoekers en voor de vrijwilligers van het Alzheimer Café wellicht even wennen zijn aan de nieuwe locatie. Het café vindt plaats in de grote zaal. Ook hier is het eerste kopje koffie op rekening van het Alzheimer Café; overige drankjes zijn voor eigen kosten.

De vrijwilligers doen er verder alles aan om de vertrouwde, veilige sfeer die er was in De Beiaard ook in ’t Kwartier te realiseren.