Eerste fase uitbreiding Eegelshoeve bijna gereed

Vier maanden geleden begon de eerste fase van de uitbreiding van woonzorgcentrum Eegelshoeve in Someren, onderdeel van Stichting Land van Horne.

Deze maand worden de eerste verbouwde appartementen en groepswoningen in gebruik genomen. Na de vakantie start de volgende uitbreidingsfase. Er worden in totaal 23 extra woonvoorzieningen gerealiseerd. SIRIS nam een kijkje op de bouw.

ERIC DRIESSEN

6 nieuwe appartementen en 1 groepswoning

De uitbreiding van Eegelshoeve is opgeknipt in fases zodat de zorgverlening aan cliënten door kan gaan. In april van dit jaar startte Wijnen Bouw met de aanpassing van appartementen en woongroepen van Eegelshoeve, deze werden voorheen verhuurd aan GGZ Oost Brabant. De ruimtes zijn verbouwd tot 6 appartementen voor mensen met lichamelijke klachten en een woongroep voor mensen met dementie. In augustus worden de appartementen en woongroep in gebruik genomen.

ERIC DRIESSEN

Maximale bewegingsvrijheid

Met ingang van september start de volgende fase van de uitbreiding. Dan worden de bestaande groepswoningen stuk voor stuk verbouwd en uitgebreid. Uiteindelijk worden alle groepswoningen met elkaar verbonden en voorzien van leefcirkels. Deze zorgtechnologie biedt cliënten met dementie de mogelijkheid om op een veilige manier vrij te bewegen binnen denkbeeldige cirkels zoals de woongroepen of de locatie. Aanvullend hierop kan GPS ingezet worden, zodat cliënten ook zelfstandig naar buiten kunnen.

ERIC DRIESSEN

Bouwen aan de toekomst

De uitbreiding van Eegelshoeve voorziet in de toenemende behoefte naar wonen met zorg in de regio. Naast het creëren van extra woonvoorzieningen, draagt de verbouwing bij aan de kwaliteit van zorg en een nog prettigere woon- en werkomgeving.

Voor de uitbreiding van het woonzorgcentrum zoekt Land van Horne nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Informatie hierover is te vinden op: www.werkenbij.landvanhorne.nl.