Iedereen welkom bij sleuteloverdracht op de Markt in Asten

Op het bordes van het gemeentehuis in Asten vindt op vrijdag 9 februari de allereerste gezamenlijke Slutteloverdracht plaats.

Onder het motto 'Bende gij dr ok bij' nodigen Prins Dave I van De Peelvrujters, Prins Robert I van De R'Ommelpotters, Prins Hans VII van De Klot en Prins Dave I van De Plekkers alle inwoners uit om getuige te zijn van deze historische gebeurtenis.

Op het bordes van het gemeentehuis ontvangen de prinsen een symbolische sleutel van burgemeester Anke van Extel-van Katwijk. Deze sleutels geven hen tijdens de carnaval de macht over Heusden, Ommel en Asten. Het belooft een groots en gezamenlijk spektakel te worden, waarbij alle carnavalsverenigingen, (jeugd)prinsen en prinsessen, (jeugd)raden en blaaskapellen aanwezig zullen zijn.

Vat aanslaan op de Markt

Om de start van deze unieke samenwerking te vieren, zal op de Markt een vat worden aangeslagen. De feestelijkheden beginnen om 15.00 uur met de gezamenlijke overdracht en het aanslaan van het vat op het bordes van het gemeentehuis.

Na dit officiƫle gedeelte gaat het feest verder in de foyer van 't Kwartier, waar tot 17.00 uur volop gefeest kan worden.

Iedereen is welkom om deel uit te maken van deze bijzondere gebeurtenis en samen de start van het carnavalsseizoen te vieren.