Eerste toegankelijkheidslabel voor De Ruchte

Wethouder Koert Kusters reikte op maandag 20 november het eerste toegankelijkheidslabel van de gemeente Someren uit aan Tim Rijper, manager van De Ruchte in Someren.

Eric Driessen

Toegankelijkheid krijgt steeds meer prioriteit binnen gemeenten. Zo ook binnen de gemeente Someren.

De toegankelijkheid van openbare gebouwen is een onderdeel van het project Inclusie, dat als doel heeft dat iedereen meteen beperking zoveel mogelijk mee kan doen. Samen met de KlankbordgroepInclusie, een groep inwoners uit Someren met diverse beperkingen, heeft de gemeente zeven publieke gebouwen in Someren getoetst en aangepast op toegankelijkheid. 

Eric Driessen

Stap voor stap toegankelijk voor iedereen

Het toegankelijkheidslabel van gemeente Someren is bedoeld voor openbare ruimten en gebouwen met een publieke functie. Mensen met een beperking zien door dit label of een gebouw voor hen toegankelijk is. Of je nu een fysieke, verstandelijke of psychosociale beperking hebt, willen mensen met een beperking, net als ieder ander, vrij kunnen wonen, werken, recreëren en nog veel meer. Hierbij zijn zij onder andere afhankelijk van de toegankelijkheid van de openbare ruimten en gebouwen met een publieke functie.

De gemeente Someren liet zeven gebouwen keuren op de landelijke NLTK-normen (norm voortoegankelijke gebouwen): gemeenschapshuis De Weijers, De Vurherd, De Bunt, De Einder, het gemeentehuis, de bibliotheek en De Ruchte. In overleg met de beheerders van de gebouwen zijn aanpassingen uitgevoerd.

Het toegankelijkheidslabel is een initiatief vanuit gemeente Someren in samenwerking met leden van de klankbordgroep Inclusie. Zij hebben deze openbare gebouwen getoetst.

Eric Driessen

Benieuwd hoe de gemeente Someren omgaat met inclusie? Kijk dan op someren.nl/inclusie.

Heeftu ideeën of opmerkingen? Of wilt u aansluiten bij een avond van de Klankbordgroep Inclusie? Stuur dan een e-mail naar communicatie@someren.nl