Eerste virtuele ELE Rally laat iedereen zélf rallyrijden

Eerste virtuele ELE Rally laat iedereen zélf rallyrijden

Stichting ELE Rally houdt op 4, 5 en 6 juni, in samenwerking met KNAF Digital, de eerste Virtuele ELE Rally.

Iedereen mag vanuit thuis deelnemen aan dit eerste officiële evenement van een rallyorganisator op het nieuwe platform van de Nederlandse autosportfederatie KNAF.

Zowel liefhebbers zonder bewezen ervaring als doorgewinterde deelnemers aan de fysieke rallysport kunnen deelnemen aan de eerste Virtuele ELE Rally. Deze wordt georganiseerd op KNAF Digital, het nieuwe platform voor digitale autosportwedstrijden dat de KNAF begin 2021 lanceerde. 

Gratis aanmelden kan via www.knafdigital.nl.
Naast een KNAF Digital-account en inschrijving voor de Virtuele ELE Rally dient iedere deelnemer zelf te beschikken over een spelcomputer (PlayStation 4 of 5, Xbox One S|X of Series S|X) of pc, een exemplaar van de game DiRT Rally 2.0 en indien gewenst een geschikt racestuur met pedalen. Door de instructies op KNAF Digital goed op te volgen, kan aan de digitale wedstrijd worden deelgenomen.

De Virtuele ELE Rally zal bestaan uit twaalf klassementsproeven, bekend uit het WK, die qua looks & feel overeenkomen met de beleving van de fysieke ELE Rally. Er zal zowel in het donker als bij daglicht gereden worden, met veel kilometers op onverhard en waarheidsgetrouwe factoren zoals wisselende weersomstandigheden, schade en servicetijden. Deze proeven zijn uitgezet door zowel de bewezen wedstrijdleiders van de ELE Rally als de digitale wedstrijdleiding van KNAF Digital, die samen tevens toezicht houden op het ordelijk verloop van de virtuele rally. Ook nemen ze vragen en opmerkingen van deelnemers in behandeling.
Eigen tempo

Vanaf vrijdag 4 juni om 16.00 uur kan iedereen in zijn eigen tempo deelnemen aan de wedstrijd. Het afwerken van de proeven is mogelijk tot zondag 6 juni om 18.00 uur en dan zal tevens de winnaar bekend worden gemaakt. Het is niet verplicht om de complete rally in één keer te rijden: na elke boucle van proeven is het mogelijk om de deelname op een later tijdstip te hervatten.

Stichting ELE Rally en KNAF Digital zien uit naar deze historische gelegenheid, die alle deelnemers aan en liefhebbers van de rallysport toch de gelegenheid biedt om tijdens het eerste weekend van juni actief te genieten van de ELE Rally - hetzij in virtuele vorm. In volgende aankondigingen richting begin juni zullen verdere details worden bekendgemaakt.
Videobeelden

Voor ieders referentie en inspiratie is deze video te bekijken, als verslag van een ronde van de KNAF-certified DiRT Rally 2.0 Spring Cup, die nu op KNAF Digital wordt gehouden: https://www.youtube.com/watch?v=XXKN5cqbgBI.