Eerste voorronde Maestro 2022

Na hun bekendmaking net voor de vakantieperiode is het in Someren-Eind even rustig geweest voor de Maestro’s, maar nu gaat het voor hen dan echt beginnen.

Tijdens de eerste voorronde op zondagmiddag 2 oktober kunnen ze als dirigent voor het harmonieorkest van Muziekvereniging Juliana laten zien wat ze in hun mars hebben.

Deze voorronde in De Einder begint om 14:00 uur en is gratis toegankelijk.

Maestro’s Anneke van de Laar, Esther Deimann, Gijs van de Manakker, Dieuwer van den Boomen, Koen Wijnen en René de Jonge zullen een klassiek harmoniestuk gaan dirigeren. 

Als enige voorbereiding hierop kregen ze een opname van het muziekstuk plus 20 minuten repetitietijd met het harmonieorkest.

Met behulp van hun buddies (elke Maestro kreeg een harmonielid als coach toegewezen) hebben ze voor de rest hun eigen voorbereiding ingevuld. Een deskundige jury, bestaande uit Maestro 2019 Denis van Eijk, Tjeu Snoek en Magda Schoolmeesters zal hun prestaties beoordelen en hen de eerste punten toekennen.

Die punten nemen ze mee naar de tweede voorronde op zaterdagavond 5 november, ook in De Einder.

De grote finale, waarin uiteindelijk de winnaar zich Maestro 2022 mag noemen, zal plaatsvinden op zaterdag 17 december in de bedrijfshal van Groentekwekerij Van den Einden.