Effectief NWC rekent ruim af met Berghem Sport

NWC uit Asten is de nieuwe koploper in de districtsbekerpoule.

De formatie van coach Mario Verlijsdonk boekte een eenvoudige 0-3 overwinning op tweedeklasser Berghem Sport en heeft op zondag 17 september, in Nistelrode tegen Prinses Irene, aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde.

In een bloedheet Berghem ging NWC op jacht naar de eerste bekerzege na het doelpuntloze gelijkspel tegen Deurne. De thuisploeg verloor vorige week met 2-1 bij Prinses Irene en moest dus winnen om in de race te blijven voor kwalificatie. De eerste serieuze kans was voor NWC, dat wederom fris voor de dag kwam. Tim van Dijk lanceerde Mees Janssen, die vervolgens op goalie Bas van Eldijk stuitte. Vier minuten later was het opnieuw Van Dijk die Janssen diep stuurde, en nu mikte de jongeling na goed kapwerk met links raak: 0-1. In minuut 34 verdubbelden de Astenaren de score en toonde men zich uiterst effectief. Daan van Gansewinkel brak door op de linkerkant, behield het overzicht en legde af op de vrijstaande Robin Rijnders. De middenvelder vond de open hoek en zette zijn team op 0-2.

In de extra tijd voor rust werd het zelfs nog 0-3 via opnieuw Janssen. De snelheidsduivel besloot een sprint in te zetten en die werd meerdere Berghem Sport-verdedigers te machtig. Janssen verscheen alleen voor de keeper en met een bekeken schot met binnenkant voet zette hij de 0-3 op zijn naam. Een schitterende goal van de vervroegd overgekomen vleugelaanvaller, die net als tegen Deurne een plaag vormde voor zijn directe tegenstanders.

NWC was de betere partij op sportpark De Koppelsteeg en voetbalde bij vlagen weer erg verzorgd en dynamisch. Af en toe verloor NWC nog te gemakkelijk de bal, maar dominant waren de gasten alleszins. 

NWC besliste in de eerste helft daarmee de wedstrijd en kon na de pauze wat gas terugnemen. Berghem Sport kreeg nog twee prima kansen maar beide keren trof spits Davy van de Leur geen doel. Eerst mikte hij randje zestien over en daarna stond het houtwerk de aansluitingstreffer in de weg. Meer gevaar stichtte de thuisclub niet, waardoor het een vrij gezapige tweede helft werd waarin NWC het wel prima vond en Berghem Sport besefte dat een resultaat er niet meer inzat.

Er vielen na rust weinig hoogtepunten meer te noteren, maar dat had ook te maken met de verzengende hitte. NWC hield de bal rustig in de ploeg en kreeg nog één mogelijkheid via Van Gansewinkel. Na een mooie combinatie met Rijnders schoot hij de bal in de korte hoek naast. Arbiter Van Tintelen, die een zorgeloze middag beleefde, telde logischerwijs geen blessuretijd bij en dus boekte het elftal van Verlijsdonk een mooie 0-3 overwinning op bezoek bij het uit de eerste klasse gedegradeerde Berghem Sport. 

Zondag 17 september wacht de derde groepstegenstander en dat is Prinses Irene. De equipe uit Nistelrode ging nipt ten onder tegen Deurne (3-2) maar heeft nog steeds kans op het bereiken van de volgende ronde met reeds drie punten op zak. NWC heeft voldoende aan een remise, maar zal in de flow willen blijven en voor de driepunter willen gaan op sportpark De Schellen. De oranjehemden maken een frisse, vernieuwende indruk en dat is positief in aanloop naar de competitiestart op 24 september uit tegen Bladella.

Opstelling NWC: Gijs Brüsewitz, Damon Claessens, Ruud Leenen, Martijn Henst (63’ Leon van den Bosch), Sander van den Eijnde (46’ Menno Janssen), Douwe Hurkmans, Martijn Ghielen (46’ Mark Bosch), Robin Rijnders, Mees Janssen (87’ Jip de Jong), Tim van Dijk (78’ Len van Roy) en Daan van Gansewinkel.