Enerverend weekend voor Koen Meuffels op circuit Magny-Cours

Motorcoureur Koen Meuffels uit Someren heeft een enerverend weekend achter de rug op het circuit Magny-Cours in Frankrijk.

Koen vertelt over zijn weekend: ,,Het racen bestaat natuurlijk uit veel uitdagingen maar afgelopen weekend had ik een grote uitdaging omdat het circuit van Magny-Cours mij op een of andere manier niet ligt. De lay-out ligt me niet en misschien ook wel de mindere resultaten in het verleden. Uiteindelijk zal ik me toch moeten opladen en me voor de volle 100% moeten geven.

Het was lang geleden dat ik samen met ons pap en mam mee ben gegaan naar een race. Dit was door de strenge reisvoorwaarden vanwege corona moeilijk maar ook de toegang tot de paddock was moeilijk. Onze teammanager van MTM had nu paddockkaarten voor hen geregeld waardoor zij ook bij het team konden zijn. Op donderdagochtend zijn we naar het circuit van Magny-Cours gereden. Hier heb ik een paar weken geleden twee testdagen gehad. Deze tests waren tijdens een korte vakantie met Sanne. Hierna zijn we samen nog even naar Italië geweest. Maar in ieder geval was ik goed uitgerust en voorbereid.


Tijdens de eerste training op vrijdag was de baan nat vanwege de gevallen regen die ochtend. Uiteraard reden we met regenbanden en was ik toch nog 11e na een crash in een van de laatste rondes. Ik ging er best wel hard af maar heb er gelukkig niets aan overgehouden. In de namiddag was het warm en hierdoor ging het natuurlijk veel harder dan ’s ochtends. Ik had de snelheid goed te pakken en wist me weer op de 11e plaats te zetten. De snelheid zat er goed in en ik keek uit naar de kwalificatie op zaterdag.

De kwalificatie verliep niet lekker. Het vooraf bedacht plan lukte niet en ik kon geen goeie ronde rijden. Tot ik ook nog een moment had met een andere rijder waarbij, na het uitkomen van de laatste bocht, de ketting eraf liep. Ik reed erachter tegen aan en kon me maar net rechthouden. Dus weer een ronde weg. Uiteindelijk had ik een 18e tijd staan.

De start van race 1 verliep goed en na een paar ronden ontstonden er een paar gaten. Deze kon ik dichtrijden en als laatste sloot ik bij een elf man sterke kopgroep aan. Kijk dat gaat goed. Een aantal rondes later was de kopgroep, door crashes, uitgedund tot zes man. Ik was in mijn hoofd al klaar voor het podium. Zou het me dan eindelijk op dit circuit gaan lukken? Jammer, een rijder voor me valt. Om hem te ontwijken moest ik door de grindbak. Ik kon me rechtop houden en via een omweg kwam ik weer terug op het circuit. Ik viel terug in een groep die voor de 12e plaats reed. Dit gevecht won ik en was dus uiteindelijk 12e. Verdomme, weer geen podium. Morgen weer een kans, het tempo voor het podium was er zeker.

De warming-up verliep dramatisch omdat ik door een fout crashte in een van de snelste bochten. Met wat last van mijn arm en rug vlug klaarmaken voor de race van vanmiddag.

De start verliep goed en ik kon goed volgen. Maar nu bleef het tempo vrij hoog waardoor ik niet gemakkelijk naar voren kon rijden zoals ik dat vaker doe. Voor mijn gevoel duurde het te lang en er begonnen voor me al kleine breukjes te ontstaan. Dit gaat niet goed zo. Ik zal meer risico moeten gaan nemen om naar voren te komen, op deze plek wil ik niet eindigen. Hierdoor ging ik helaas in de fout en crashte dit weekend voor de derde keer. Dat is in mijn race carrière nog nooit gebeurd, maar dat hoort er ook af en toe bij. Zwaar teleurgesteld en kwaad op me zelf zijn we dan ook direct naar huis vertrokken.

Ik kijk uit naar de komende races omdat deze banen mij goed liggen en ik er heel graag rij. Het zijn nog drie weekenden met daarin elk twee races waarin ik hoop veel punten te gaan pakken. De eerste in dit rijtje is van 17-19 september in Barcelona''.