Excursie door de 'Paardenbegrazing' van de Groote Peel

Op zondag 15 augustus kan je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, genieten van een excursie door de ‘Paardenbegrazing’, de zandrug aan de oostrand van het Nationaal Park De Groote Peel. 

De excursie start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Over de berg en tussen de pony’s

Het Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied; weids, waterrijk en met veel vogels. Maar De Groote Peel heeft ook een ander gezicht. Aan de oostzijde van het gebied is een zandrug waar geen veen in de ondergrond zit. Dit deel van De Groote Peel biedt dan ook een totaal andere beleving. Hier geen waterplassen, maar paarse heide en een prachtig uitzicht vanaf ‘De Berg’, het hoogste punt van het nationaal park.

Deze zomer kan je, samen met een Peelgids, dit gedeelte van De Groote Peel ontdekken. De excursie start bij het buitencentrum en gaat, via de gele route en de derde baan richting ‘Paardenbegrazing’. Het eerste deel van de wandeling loop je nog in het ‘natte deel’ van het gebied. Zo ervaar je het verschil tussen het hoogveen en de zandrug. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis en over de planten en dieren die in de Peel voorkomen. Onderweg kom je de Shetlandpony’s die het gebied begrazen tegen.

De excursie door de Paardenbegrazing start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel. 

De route is ongeveer 7 kilometer en duurt 2,5 uur.

Deelname kost € 6 per persoon en reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl/depelen.

Er is ook een excursie door de Paardenbegrazing op zondag 22 augustus en zondag 5 september.

Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum via e-mail depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495-641497.