Expositie kunstproject Peter Slegers te zien in twee kerken in Amsterdam

Na eerdere exposities in museum Valkenburg, Maastricht, Geertruidenberg en Oud-Rekem(B) is het reizend kunstproject Aan Tafel van Peter Slegers uit Someren-Eind binnenkort te zien in het hartje van Amsterdam, achtereenvolgens in de Oranjekerk in de Pijp en de Willem de Zwijgerkerk in Oud-Zuid.

Peter Slegers presenteert een authentieke ambachtelijke kunstvorm verweven met hedendaagse audiovisuele technieken.

Over het kunstwerk

Van museum Valkenburg kreeg Peter Slegers in 2020 een uitnodiging gekregen om een expositie in te richten waarbij hij als inspiratiebron Het Laatste Avondmaal van Leonardo koos. Daarvoor was grondig onderzoek nodig naar het werk van Leonardo en zijn drijfveren. In de kapel Santa Marie del Graziie in Milaan heeft hij het origineel bewonderd en bestudeerd. Vele elementen in Het Laatste Avondmaal fascineren hem zoals astrotheologische verwijzingen, toepassing van de gulden snede en gebruik van de verbeelding. Zijn interpretatie met figuren op ware grootte is uitgevoerd op een doek van 650 cm. x 250 cm.

Kunstenaar Peter Slegers (1962), tegenwoordig wonend in Maastricht, heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken geïnspireerd op schilderijen van oude meesters. Deze werken waren op maat van het origineel. In deze meerdimensionale werken leidden de kenmerken van zijn schilderkunst, in combinatie met video beelden, geluidsprojecties en geur tot een geheel nieuwe beleving van kunst.

De expositie is van 2 tot en met 27 maart te zien in de Oranjekerk en van 30 maart tot en met 19 april in de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam.