F-teams en C1 DAKOS korfbal zaalkampioen

Korfbalvereniging DAKOS nadert het einde van de zaalcompetitie.

Voordat volgende weekeinde de laatste wedstrijden worden gespeeld, heeft DAKOS al een aantal kampioenen in haar midden.

De F1 werd vorige week al kampioen. Dit team scoorde in 11 zaalwedstrijden al 251 goals.

De F2 en F3 speelden op zaterdag 18 maart thuis in de gymzaal in Lierop. F3 speelde tegen de nummer twee MKV uit Milheeze. MKV bood goed tegenstand, maar de gedrevenheid van de F3 was enorm en tot het einde bleven ze er voor gaan. Eindstand 23-11. De F3 speelt volgende week nog een wedstrijd, maar ze zijn niet meer in te halen. F3 is zaalkampioen.

F2 speelde om de tweede plek, achter de F1 van DAKOS, tegen de nummer drie DOT uit Vlierden. In de eerste helft was het spannend, maar in de tweede helft ging het gaspedaal open en wonnen ze met maar liefst 26 tegen 11.

Het C1-team van DAKOS speelde in sporthal De Postel in Someren. DAKOS kwam snel op voorsprong tegen SVOC en deze konden ze verder uitbouwen. SVOC bood goed tegenstand, maar de marge die de C1 aan het begin van de wedstrijd had, bleef de gehele wedstrijd staan.

Een duidelijke 8 4 overwinning. De C1 wil volgende week de ongeslagen status behouden en dan zijn ze de meer dan terechte kampioen.

Huub Vergeer reed met trots de meiden van de F1, F2, F3 en C1 op de platte wagen van Thwan van Gennip rond door Someren en Lierop. Met een grote glimlach stonden de meiden op de platte wagen.

In het weekend van 15 en 16 april is DAKOS weer te vinden op velden in Someren-Heide en Lierop.