Fantastisch Herfstconcert Puur Sangh

Puur Sangh voerde op zondag 27 november het Herfstconcert uit in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.

Er was erg veel belangstelling. Zo'n 300 luisteraars hebben genoten van de mooie klanken van componisten Vivaldi, Fauré, Gjeilo en Corelli.

M.Heijmans

Het programma begon met het lied Cantique de Jean Racine van Fauré begeleidt door Rob Nederlof aan het kistorgel. Ingetogen en warm kwam het lied mooi tot zijn recht.

Het volgende lied Northern Lights, het moderne werk van de Noorse componist Ola Gjeilo was een echt een uitdaging voor Puur Sangh.

Na deze twee  liederen nam het orkest Brabant Sinfonia plaats op het podium. Het mooie verhaal 'De parabel van de Japanse steenhouwer' werd vervolgens voorgedragen door Bart van Roosendaal.

Brabant Sinfonia bracht het publiek vervolgens in vervoering met de warme klanken van het Kerstconcert Opus 6 nr 8 van Arcangelo Corelli. Voor Rob Jacobs, de nieuwe dirigent van Puur Sangh begon nu het grote werk, het bekende barokke Gloria van Antonío Vivaldi.  

Evelyne Bohen vertolkte op een warme, prachtige wijze het Domine Jesu samen met de fantastische Cubaanse hoboïst uit het orkest en Rob Nederlof aan het kistorgel.

Rob Meijers, de countertenor, bracht het publiek in ontroering en vervoering met het Domine Deus.

M.Heijmans

Het gemengd koor Puur Sangh onder leiding van Rob Jacobs zette het Gloria van Vivaldi op een energieke, groteske en  lyrische wijze neer.

Een fantastisch mooi concert, de primeur voor Rob Jacobs met Puur Sangh.