43e BAA-Fiets-3-daagse op 9, 10 en 11 augustus

Op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 augustus wordt in Asten en omgeving de 43e BAA-Fiets-3-daagse gehouden.

Rob Fritsen

De startplaats bij café Van Hoek en de controleplaatsen vormen steeds de kern waar u medefietsers treft, aan de koffie, een boterham of iets anders.

Het gratis drankje dat u dagelijks krijgt aangereikt en een aantrekkelijke puzzel, met prachtige prijzen, maken het geheel af. Een fietsvlaggetje hoort er natuurlijk ook bij.

Op de rustplaatsen is elke dag live muziek aanwezig. Op de thuisbasis staat de plaatselijke horeca klaar met een kopje koffie, een stuk vlaai, een pintje of een hapje. Ook onderweg trouwens.

Rob Fritsen

Routes en afstanden

De start is van 9.30 tot 13.30 uur. Er zijn elke dag drie verschillende routes waaruit u kunt kiezen, namelijk 35, 45 of 60 km. Deze routes voeren u door de mooiste gebieden van Zuidoost-Brabant en een stukje Limburg. U hoeft niet elke dag dezelfde afstand te fietsen, u mag van afstand wisselen. U zult de weg niet kwijtraken, want de duidelijke TWC-pijlen en de routebeschrijving, die u ook nog op papier krijgt, vertellen u hoe u kunt fietsen.

De eerste dag voert de route u in zuidelijke richting Someren-Heide met Zorgboerderij Wouterbergen als centrale controleplaats. De tweede dag fietst u in noordwestelijke richting, met de Kersengaerd Huijbers in Mierlo als rustpunt. De derde dag fietst u in noordelijke richting en is Het Boerenhuis in Deurne het centrale rustpunt.

Rob Fritsen

Pech onderweg

Deugdelijk materiaal voorkomt vaak problemen onderweg. Mocht u toch met materiaalpech te kampen krijgen, belt u dan het telefoonnummer op de routebeschrijving en de mensen in de materiaalwagen zullen u spoedig weer op weg helpen.

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien, waarin Joop Deenen en Martien Vervoordeldonk van de Stichting Activiteiten TWC Asten vertellen over deze 43e editie.