Film- en fotopresentatie van het vogelparadijs Costa Rica

In 't Kwartier in Asten is op dinsdag 28 november een foto- en filmpresentatie te zien over de fantastische vogelpracht in Costa Rica.

Deze lezing wordt verzorgd door Eric van Erp uit Deurne die samen met zijn partner afgelopen april een rondreis heeft gemaakt door Costa Rica. Hierbij hebben ze het hele land doorkruist en zowel de oost- als de westkust bezocht om de diversiteit in flora en fauna te kunnen waarnemen en fotograferen.

Marga van Dinther

De nadruk lag vooral bij de grote diversiteit aan vogels in hun eigen specifiek leefgebied die Costa Rica zo uniek maakt. Van tropische regen- en nevelwouden tot vulkanisch gebied en de uitgestrekte oerwouden, die tot in zee reiken in het noorden en zuiden. Elk specifiek klimaat met hun eigen specifieke en unieke soorten. Kolibries die je letterlijk om de oren vlogen, ara’s die in grote groepen passeerden, prachtige tangarasoorten en tropische honingzuigers, toekans, kiskadees, teveel om op te noemen.

Van deze reis heeft Eric een prachtige film- en fotoreportage samengesteld met prachtig beeldmateriaal van de vele vogels.

Tijdens de lezing zal Eric enthousiast over Costa Rica en haar vogels vertellen en de gasten meenemen in de wondere wereld van Costa Rica.

De lezing start om 20.00 uur.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.