SIRIS.nl

Finale ONK Sidecar en Quad Masters in Lierop

Circuit De Herselse Bossen in Lierop vormt zondag 11 september het decor voor de finale van de Dutch Sidecar en Quad Masters. In het bijprogramma zullen de NK Quads, NK Zijspan en NK Rookie Quads aan de start komen.

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de wereld van de zijspancross en al deze combinaties zullen in Lierop tijdens de absolute seizoen afsluiter op circuit De Herselse Bossen achter het starthek verschijnen. Voor viervoudig wereldkampioen zijspancross Etienne Bax is Lierop een thuiswedstrijd, die een belangrijke voorbereiding is voor de afsluitende strijd om het wereldkampioenschap wat een kleine week later in het Duitse Rudersberg zal plaatsvinden. In juli verzekerde hij zich namelijk al van de Nederlandse titel voor het ONK Sidecar Masters kampioenschap.

Bij de Quads voert de strijd momenteel nog voort tussen de uit het Belgische Lier afkomstige Jan Vlaeymans en de onverwoestbare Joe Maessen uit het Limburgse Ysselsteyn. Met een kleine 27 punten verschil zal de spanning in Lierop tot het laatste moment voortduren en op de allerlaatste minuut worden beslist.

Naast de hoogste klasse worden in de slotfase ook de Nederlandse kampioenschappen afgewerkt. Bij de NK Zijspannen gaat de strijd om de titel tussen Kevin van Vaerenberg & Dirk van Dijk en Ruben van Werven & thuisfavoriet Nick Maas.

De ONK/NK Masters Rookie finalewedstrijden vormen in Lierop voor een overvol programma. De trainingen starten om 8.30 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

Feesttent zaterdagavond geopend

Voorafgaande aan de wedstrijden is iedereen op zaterdag al welkom in Lierop. Het kampeerterrein is vanaf 16.00 uur geopend en de feesttent vanaf 20.00 uur, waar DJ Rob de muzikale invulling op de vooravond van de finalewedstrijd zal verzorgen.

Het is mogelijk om in camper of caravan te overnachten direct naast het circuit op de ruime uitgestrekte camping op zaterdag vanaf 16.00 uur. Overnachtingskosten bedragen € 15.

De entree voor volwassenen is € 20 en voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar € 10. Voor kinderen onder de 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. De feesttent is zaterdagavond vrij toegankelijk voor publiek.

Zie voor meer informatie www.maclierop.nl.