Finale playbackwedstrijd KansPlus ASD

Twaalf individuele playbackers of groepen gaan op zaterdag 30 oktober met elkaar de strijd aan tijdens de finale van de playbackwedstrijd van KansPlus Asten-Someren-Deurne.

De negentiende editie vindt, net als voorgaande jaren, plaats in de zaal van Hotel Centraal in Someren.

Piet van Rijt

Programma

Voordat de deelnemers hun playback-act brengen, gaan ze eerst bij het pannenkoekenrestaurant De Coeckepanne in Lierop een lekkere pannenkoek eten met een toetje na. Om 12.00 uur worden de deelnemers door oldtimerclub O.T.V. opgehaald om in oldtimers via een tocht door Lierop, Asten, Heusden en Someren naar de zaal gebracht te worden.

Ze komen rond 13.00 uur bij Hotel Centraal aan. Daar krijgen de finalisten een feestelijk ontvangst door de bezoekers en lopen zij over de rode loper naar binnen. De zaal gaat open om 13.00 uur. Vanaf 13.00 uur is er muziek van de hofkapel van carnavalsvereniging De Meerpoel en vanaf 13.30 uur beginnen de optredens.

Elke deelnemer wordt naar het podium begeleid en na hun optreden weer teruggebracht naar de foyer. Telkens treden drie finalisten achter elkaar op, waarna een intermezzo met muziek gebracht wordt door de hofkapel. Tijdens de pauze is er een gastoptreden van Dirk en van Daan. Rond 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij burgemeester Dilia Blok en wethouder Theo Maas aanwezig zullen zijn. De middag wordt gepresenteerd door Ruud Meeuws.

Eric Driessen

Voorronde

De twaalf finalisten zijn gekozen uit twintig deelnemers of groepen tijdens de voorronde die gehouden werd op 20 september in Den Dissel in Asten. Tijdens de finale reikt prins Pim I (van Otterdijk) van De Meerpoel de 'Geef nooit op'-prijs uit aan één van de afvallers in de voorronde: Johan Netten.

Eric Driessen

Wat is nodig om toegang te krijgen?

Allereerst natuurlijk een geldig toegangsbewijs. Dat is gratis te verkrijgen bij Ivar Hoeben, tel. 06-83521335, e-mail ivarhoeben@gmail.com.
Verder is een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Zonder dit bewijs is geen toegang mogelijk. Het gele vaccinatieboekje laten zien is niet voldoende. Een toegangsbewijs kan men automatisch aanmaken op de telefoon met de CoronaCheck-app. Het bewijs kan ook telefonisch aangevraagd worden via 0800-1351 of uitprinten via CoronaCheck.nl.

Een bewijs dat men twee maal ingeënt is, mag ook.

Kinderen onder de dertien jaar hebben geen bewijs nodig.

Verder is een geldig identiteitsbewijs verplicht. Een mondkapje is niet verplicht.

De entree is uitsluitend aan de zijkant van Hotel Centraal. Jassen kan men kwijt in de garderobe.