SIRIS.nl

Finale playbackwedstrijd KansPlus ASD in Centraal in Someren

Twaalf individuele playbackers of groepen gaan op zaterdag 5 november met elkaar de strijd aan tijdens de finale van de playbackwedstrijd van KansPlus Asten-Someren-Deurne.

De 21e editie vindt, net als voorgaande jaren, plaats in de zaal van Hotel Centraal in Someren.

Op muziek van onder andere ABBA, Blöf, Wolter Kroes, Danny de Munk, Annie Schilder, Frans Bauer, Wilbert Pigmans, Kinderen voor kinderen, Jan Biggel en Suzan en Freek wordt er geplaybackt.

Een jury, bestaande uit Moniek Raaijmakers, Angelique van der Weerden en Ad van Seggelen, beoordeelt de optredens. De winnaar ontvangt een trofee en de Henk Hoeben Wisseltrofee. 

Programma

Voordat de deelnemers hun playbackact brengen, gaan ze eerst bij pannenkoekrestaurant De Coeckepanne in Lierop een lekkere pannenkoek eten met een toetje na.

Om 12.00 uur worden de deelnemers door oldtimerclub OTV opgehaald, om in oldtimers via een tocht door Lierop, Asten, Heusden en Someren naar de zaal gebracht te worden. Ze komen rond 13.00 uur bij Hotel Centraal aan. Daar krijgen de finalisten een feestelijke ontvangst door de bezoekers en lopen zij over de rode loper naar binnen.

De zaal gaat open om 13.00 uur. Vanaf 13.00 uur is er muziek van de hofkapel van CV De Meerpoel en vanaf 13.30 uur beginnen de optredens. Elke deelnemer wordt naar het podium begeleid en na hun optreden weer teruggebracht naar de foyer. Telkens treden drie finalisten achter elkaar op, waarna een intermezzo met muziek gebracht wordt door de hofkapel. Tijdens de pauze is er een gastoptreden van Dirk en van Daan. Rond 17.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij de wethouder Koert Kusters aanwezig zal zijn. De middag wordt gepresenteerd door Ruud Meeuws.

Voorronde

De twaalf finalisten zijn gekozen uit twintig deelnemers of groepen tijdens de voorronde die gehouden werd op 18 september in Den Dissel in Asten. Tijdens de finale reikt Bart Sleegers of de vorst van carnavalsvereniging De Meerpoel de 'Geef nooit op'-prijs uit aan één van de afvallers in de voorronde: Denise Drossaers.

SIRIS-tv maakte in 2021 onderstaand filmpje.