Finale van Maestro Asten

In 't Kwartier in Asten vindt op zaterdag 28 oktober de grote finale van dirigeerwedstrijd Maestro plaats.

Na weken van repeteren zijn de vijf dirigenten in spe er klaar voor om te laten zien hoe goed ze zijn geworden in het dirigeren van het A-orkest van harmonie St. Cecilia. Extra uitdaging tijdens de finale is dat de dirigenten ook zangsolisten Joost Manders en Neeltje van Doore moeten begeleiden.

Dat dirigeren niet gemakkelijk is, hebben de vijf Maestro’s aan den lijve ervaren. Knikkende knieën, trillende handen en gespannen gezichten waren geen uitzondering tijdens de eerste twee voorrondes. Na weken van repeteren onder vakkundige begeleiding van een eigen coach staan de dirigenten inmiddels met veel meer plezier en overwicht voor het orkest. 

Na twee rondes staat Tiny Verberne nog nipt bovenaan het klassement, maar Janine Spoor en Koen van Dijck zitten hem qua score op de hielen.

Ook Dirk Cortooms en Bertine Fritsen hebben laten zien enorme vooruitgang te hebben geboekt en zijn zeker nog niet uit de running om de titel Maestro 2023 binnen te halen.

Tijdens de finale dirigeren de Maestro’s ieder twee stukken, een instrumentaal werk en een werk met zangsolist. Op het programma staan onder meer de bekende klassieke werken Hongaarse dans No. 6 en Nessun Dorma, aangevuld met onder meer de filmmuziek van Robin Hood en een selectie van Efteling-muziek. 

De finale is bijna uitverkocht.

De resterende tickets (à € 12,50) zijn verkrijgbaar via tickets.harmonieasten.nl.

De finale begint om 20.00 uur.